[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"opy16go","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"hslpbj5","elements":[{"content":"

Naglar tillbehör

\n

När det gäller tillbehör för naglar, så har du en hel del att välja på. Nu talar vi inte om nagellack, utan mer om bra produkter för att du ska kunna vårda dina naglar på bra sätt, så väl som bra verktyg för att ta hand om dina naglar. För att du ska kunna ha välskötta, snygga naglar är det viktigt att ta hand om den. Du bör se till att klippa dem ibland, med en bra nagelsax samt även ha en cuticle nipper för att kunna ta bort död hud runt naglarna. Du bör även vårda dina nagelband, genom att använda dig av ett nagelbandverktyg för att putta tillbaka dem med, samt en vårdande olja. Att fila naglarna är även det en god idé, men det gäller att fila dem på rätt sätt!

\n

Sedan finns det så klart naglar tillbehör i form av lösnaglar, nagellacksborttagning och så vidare.

\n

Vårda dina naglar

\n

För att dina händer och naglar ska må bra, så gäller det att ta väl hand om dem. Det kan du göra på flera olika sätt och med olika tillbehör för naglar. Du bör försöka att inte bita på dina naglar. Det finns ett särskilt lack för naglarna att stryka på, som smakar så illa att du inte vill bita på dem.

\n

Du kan klippa naglarna ibland, men det allra bästa är att använda dig av en fil för att få till rätt form på dem. Den bästa filen är en så kallad glasfiberfil, då den håller länge. Se till att undvika filar som är slöa eller grova. Fila alltid från sidan till mitten av naglarna.

\n

Du behöver även ta hand om dina nagelband. Undvik att bita av dem. Tryck istället tillbaka dem med ett verktyg som är för just detta ändamål. Se även till att ta bort smuts under naglarna.

\n

Du kan med fördel även använda dig av nagelbandsolja. Gör en kur med detta, två gånger om dagen i två veckor.

\n

En annan bra sak att göra med dina naglar, det är att polera dem. Det ökar blodcirkulationen. Det finns särskild poleringsfil att polera naglarna med.

\n

Du som har riktigt sköra naglar, du kan köpa stärkande nagellack. Du kan även gå till en nagelteknolog som kan hjälpa dig genom att lägga på gel på dem. Tänk även på kosten, då B-vitaminer och kalcium är bra att få i dig. Det stärker både hår och naglar.

\n

När du väl ska måla dina naglar, se till att använda dig av ett baslack, sedan två lager nagellack och avsluta med ett överlack.

\n

Om du diskar för hand, se gärna till att ha på dig diskhandskar för att undvika att få allt för mjuka naglar.

\n

Ta även hand om händer och naglar genom att massera dem med mjukgörande handkräm flera gånger per dag.

\n

Hur filar jag naglarna på rätt sätt?

\n

Det är rätt bra att med jämna mellanrum se till att du filar dina naglar. Det förebygger att de flisar sig eller skivar dig. Det är dock viktigt att göra det på rätt sätt. Du bör undvika att fila fram och tillbaka i ett enda svep. Låt även bli att fila nagelns yta. När du filar, börja från utsidan av nageln och fila sedan in mot mitten, det i korta, snabba tag.

\n

Kan jag ha nagellack på varje dag?

\n

Även om ett lack så att säga skapar en skyddande yta på nageln, så kan den ge en uttorkande effekt. Det kan därför vara bra att låta dina naglar få vila ibland helt utan någon lack alls. Det bör du göra ett par dagar i veckan.

\n

Bör jag använda aceton?

\n

Även om du använt aceton för att ta bort nagellack, sluta med det! Den torkar ut naglar och händer! Då är det bättre satsa på en skonsam nagelborttagning.

\n

Vad kan jag göra för att bibehålla mina vackra naglar?

\n

Det finns en massa tips för att hålla dina naglar vackra. Bland annat bör du alltid se till att torka dem väl varje gång du tvättar händerna. Se även till att fila dem minst en gång per vecka, samt använd en återfuktande kräm för händer och naglar, gärna flera gånger per dag. Om du har problem med naglar som gulnar, testa att använda vit vinäger på dem.

\n

 

\n

 

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"gk3vy8b","history":false}]}]}],"pid":"vb7bu8hb5pot"}[/mgz_pagebuilder]