Hudvård

Items 18 out of 44

per sida

Items 18 out of 44

per sida
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"aoqs9no","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"hktyxwf","elements":[{"content":"

Hudvård produkter

\n

Något som är viktigt att vårda, det är den hud vi har på kroppen. Dels är det bra att välja rätt sorts hudvård ansikte, men det är även bra att se till att ha en bra hudvård för din kropp samt att du även bör satsa på handvård och fotvård.

\n

När man talar om hudvård, eller hudvårdsprodukter, så brukar de just delas in efter var man använder dem. Det finns därmed den sorts hudvård som är anpassad för ditt ansikte, hudvård som är anpassad för kroppen och hudvård för händer och fötter.

\n

Vilken hudtyp har jag?

\n

För att du ska kunna välja rätt hudvårdsprodukter samt kunna skapa en bra hudvårdsrutin, så gäller det ju att du tar reda på vad för hudtyp du har. De vanligaste hudtyperna är normal, torr, fet och blandhy. Sedan finns även mogen hud och känsliga hudtyper.

\n

Normal hud

\n

En normal hud är mjuk, smidig och saknar oftast problemområden. En hud som är normal, den känns inte torr, inte fet eller känslig. Det kallas även för att ha en välbalanserad hud. Om detta är din hudtyp, så behöver du inte direkt någon speciell hudvård, utan du kan välja bra hudvård du trivs med.

\n

Mogen hud

\n

Mogen hud är ofta det som kommer med åldern. Det är ju så att med åren så förlorar huden sin spänst. Den blir ofta även något torrare samt att det även dyker upp fina linjer eller rynkor. Sedan kan huden även kännas slapp och hängig.

\n

För mogen hud är det viktigt med återfuktande produkter, men även hudvård som så att säga stöttar de naturliga processerna i kroppen. Gärna produkter med hyaluronsyra. Den binder fukt samt motverkar rynkor så väl som att den samverkar med kollagenet.

\n

Torr hud

\n

En torr hud är just torr samt att den känns skör och fuktfattig. Är den dessutom väldigt torr kan den flagna eller bli röd. Du kan vara genomgående torr eller partiellt torr. Den kan även vara så kallad yttorr. Det senare är något alla kan drabbas av, särskilt under vintern. Du med torr hud bör satsa på bra hudvård som återfuktar.

\n

Känsliga hudtyper

\n

En känslig hud blir ofta röd och irriterad. Det kan även klia, bränna eller göra ont. Oftast är en sådan hud känslig mot väder och vind. Även här är det viktigt med fukt! Så hudvård som återfuktar är att rekommendera. Det brukar även finnas anpassad hudvård.

\n

Fet hud

\n

En fet hud brukar vara oljig, glansig och fet. Det är även vanligt med olika problem som orenheter, finnar och annat. Om du har fett hy, så är ofta även T-zonen det och ofta mer än i resten av ansiktet eller på kroppen. Fet hud behöver även den återfuktas, men du bör vara försiktig med att använda oljebaserade produkter. Du bör hellre satsa på hudvård som mattar ner samt som absorberar överflödigt fett.

\n

Kombinerade hudtyper

\n

Denna hudtyp är helt enkelt en blandning av flera typer. Det är bland annat vanligt att man har torr hy förutom T-zonen, som ärr fet. Hudvården bör vara anpassad för den kombination du har.

\n

Behöver jag olika produkter för kropp och ansikte?

\n

Ja, du behöver ha olika produkter för din kropp och ditt ansikte. Både då du ägnar dig åt att göra rent och sedan då du ska smörja in eller göra annat. Ofta så står det på om det är menat för ansiktsvård eller kroppsvård.

\n

Vad är det för skillnad på en dag- och nattkräm?

\n

Oftast är det så att en dagkräm, den är tunnare samt att dess innehåll är för att kunna skydda huden mot det den utsätts för under dagen. Nattkrämer har mer näring, som går in i huden under natten.

\n

Ska man eller ska man inte peela huden?

\n

Det beror lite på vem du frågar! Vår hud är ju där av en anledning, som ett skydd. Samtidigt kan det vara bra att få bort den döda huden, genom peeeling eller exfoliering. Dock är det bra att återfukta huden efteråt.

\n

Vad är milier och varför får man dem?

\n

Milier är vad man kallar de små, vita prickarna som kan uppstå runt ögon eller på kinder. De är ofarliga. De uppkommer på grund av ärftlighet men de kan även bero på att du använt dig av krämer med mineralolja som täpper till huden.

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"lft7gja","history":false}]}]}],"pid":"tyaxxhxhmi7b"}[/mgz_pagebuilder]