[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"rbhg8a4","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"sqpmtt0","elements":[{"content":"

Hårfärg produkter

\n

Det allra lättaste och snabbaste sättet att ge dig själv en förändring, det är att byta hårfärg. I dag är det förhållandevis enkelt att få en helt annan färg på håret. Det eftersom det idag finns en mängd olika hårfärger att välja på. Det går ju även att blondera håret, alltså att göra det ljusare. Sedan finns det även hårfärg som går tvätta ur, så kallad toning. Att färga håret hemma går utmärkt att göra. Det är bara att köpa en bra hårfärg!

\n

När du ska välja färg så fundera då på vad du vill ha för resultat samt vad du har för förutsättningar. Det är alltid lätt att gå från ljus till mörk, men inte alltid lika lätt att gå från mörk till ljus.

\n

Färga håret hemma

\n

Om du vill färga håret hemma, välj då en bra hårfärg. Om du vill att det ska vara ett permanent resultat, så är det en så kallad intensivtoning du ska ha. En sådan har alltid två komponenter som blandas med varandra. Det är ofta då en tub som blandas med en kräm. Det är en färg som går in i hårstrået och tvättas inte ur.

\n

Du som vill ändra dig, bara lite och inte för alltid, du kan använda dig av en toning. Den blandas inte med något. Med en sådan så lägger sig färgen mer ovanpå dina hårstrån och tvättas sakta med säkert ur på ett par veckor.

\n

Bra tips när du ska färga håret hemma

\n

När du har valt en bra hårfärg, se till att du noga läser igenom bruksanvisningen och det före du startar. En del hårfärger ska appliceras i fuktigt hår, andra på torrt hår. Sedan gäller det att följa den tid som står. Avbryter du för tidigt eller för sent så kan det leda till sämre resultat.

\n

Se till att alltid ta på dig skyddshandskar när du hanterar färgen. Smörj även in en fet kräm runt hårfästet och öron. Får du färg på huden så är risken att det fastnar där. Det är inte så kul att gå runt med flammiga öron!

\n

 För att du ska kunna färga ditt hår på enkelt sätt, se till att dela upp ditt hår i olika sektioner. Du kan göra en mittbena från pannan till nacken. Sedan delar du in håret från ena örat till det andra. Dessa fyra delar kan du sedan färga. Börja med en del och ta sedan bena för bena. Kommer det färg på huden, ta bort direkt. Eller be en vän om hjälp med appliceringen!

\n

Om det är utväxt du ska färga, låt ändå resten av håret de sista fem minuterna få lite färg på sig!

\n

När tiden är ute, så skölj noga ur håret samt använd den medföljande efterbehandlingen.

\n

 Sedan är det rätt viktigt att låta håret vara i runt 24 timmar efter att du har färgat det. Så låt bli att tvätta håret det första dygnet. För att behålla färgen och lystern så kan du även satsa på produkter som är anpassade för ett färgat hår.

\n

Vad betyder siffrorna på hårfärgen?

\n

Många av de hårfärger som säljs, de är indelade i en färgskala. Denna skala består av siffror från 1 till 10. 1 är svart och 10 är blond. Så en högre siffra indikerar en ljusare färg. Men en enda hårfärg kan ha 1–3 siffror på sig för att indikera nyans.

\n

Hur ofta kan jag färga håret hemma?

\n

Det är inte bra att färga ditt hår allt för ofta. Det eftersom att det sliter ju en hel del på ditt hår. Det är därför bra att vara snäll mot håret och låta det gå mellan 4-6 veckor per tillfälle. Det gör att du minskar slitaget på håret samt att det ger dig ett bra mycket bättre resultat.

\n

Hur ofta kan jag göra slingor i håret?

\n

Ofta så rekommenderas det att du väntar mellan 5–8 veckor om du har att hår som är starkt och tjockt. Du som har tunt hår bör vänta minst 8–10 veckor mellan gångerna.

\n

Kan jag göra Flamboyage och balayage själv?

\n

Dessa är två trendiga färgtekniker som ger dig små och tunna slingor i håret. Dessvärre är det svårt göra själv, så bästa sättet är att gå till en frisör.

\n

 

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"llvhwt7","history":false}]}]}],"pid":"uj1lqtpjsy4s"}[/mgz_pagebuilder]