Hårschampo

Det finns många olika hårtyper och därför har vi många olika schampon. Välj vårt Volume Shampoo om du vill ha fylligare hår. Har du torrt eller skadat hår? Då kan du till exempel välja Argan Oil eller Vitamin Booster Shampoo. Läs mer

13 artiklar

per sida

13 artiklar

per sida
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"y48dmv5","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"jntxv72","elements":[{"content":"

Hårschampo produkter

\n

Att hålla håret rent och fräscht, det görs allra bäst med ett bra schampo. Dock kan det vara viktigt att välja rätt sorts schampo utifrån vad för hårtyp du har. Sedan gäller det ju även att tvätta håret på rätt sätt. Till exempel är det inte nödvändigt att tvätta håret varje dag. Sedan kan det vara bra att ibland byta ut ditt hårschampo. Det eftersom att ditt hår kan annars vänja sig vid ett och samma och det kan göra att det inte fungerar lika bra.

\n

Se till att alltid schamponera ditt hår då det är blött. Se även till att börja på olika ställen på huvudet. Löddra upp det utan att skapa för mycket friktion samt schamponera gärna två gånger om och avsluta med ett balsam.

\n

Välja schampo efter hårtyp

\n

Olika hårtyper behöver ha olika produkter. Det gäller inte bara schampo, utan även balsam, stylingprodukter och andra hårprodukter.

\n

Du som har fett hår, alltså ett hår som känns oljigt, tungt och platt bör dels använda ett bra schampo anpassat för det, dels även ha et balsam anpassat för fett hår. Sedan bör du inte duscha/tvätta håret lika ofta. Även om du vill göra det, just på grund av att håret känns fett, så kan det hjälpa att låta det gå längre tid mellan gångerna. Ett annat tips är att testa torrschampo då och då.

\n

Om du har ett tunt hår, som då antingen är att du har få hårstrån eller väldigt tunna hårstrån, så är det bra att undvika produkter som är återfuktande. De tynger nämligen ner ditt hår. Det passar då bättre att satsa på ett volymschampo.

\n

För dig med torrt hår, som känns strävt och glanslöst, så är det bra att välja ett schampo som är både milt och fuktgivande. Det bör även vara anpassat för torrt hår. Du kan med fördel även använda dig av ett bra balsam och inpackning efteråt för att tillföra fukt. Även hårolja är bra för dig.

\n

Om du har ett hår som är skadat där topparna går av, eller om håret ofta tovar sig, så kan det vara bra att använda dig av ett proteinrikt schampo. Det så att du kan bygga upp dina hårstrån igen.

\n

För dig med så kallat normalt hår, där är det bara att välja det schampo du trivs med och gillar.

\n

Om du upplever att du har ett frissigt hår, med håstrån som gärna spretar åt alla håll, så är det bra använda ett schampo som är återfuktande.

\n

Tvätta håret på rätt sätt

\n

Att tvätta håret rätt, gör att du får ett friskare och gladare hår. En sak att tänka på, det är att schamponera lagom mycket. Det räcker gott och väl att klicka ut schampo i storleken av en tiokrona ungefär. Allt för mycket schampo bara tynger ner det.

\n

Sedan när du ska tvätta håret, se till att schamponera rätt. Massera in ditt hårschampo i hårbotten och jobba dig sedan utåt. Se till att vara extra noga i hårfästet och kring öronen. Massera med hjälp av dina fingertoppar och inte dina naglar.

\n

Det kan även vara bra att tvätta håret två gånger om. Den första schamponeringen gör att du får bort gamla produkter ur håret. Omgång två med schampo gör hela håret rent samt att dess effekt gör ett bättre jobb.

\n

Varför löddrar schampo?

\n

Att ett schampo löddrar, det är en slags effekt av det ytaktiva och fettlösande ämnet tensider helt enkelt separerar fettmolekylerna från ditt hår. Om det inte löddrar sig så mycket, så kan det bero på att du har ett väldigt smutsigt hår. Då kan det vara bra att schamponera en gång till.

\n

Vad ska jag tänka på när jag köper schampo?

\n

Det du bör tänka på, det är att hitta både ett schampo och balsam anpassat för ditt hårs behov. Om du väljer fel sort, så kan det resultera i det motsatta. Så se till att köpa ett hårschampo anpassat för din hårtyp.

\n

Hur ofta ska man använda schampo?

\n

Om man pratar med professionella frisörer så brukar de rekommendera att man tvättar håret två gånger per vecka med schampo. Dock då att du då schamponerar två gånger under samma duschning.

\n

Vad använder man torrschampo till?

\n

Torrschampo är ett slags pulver, som innehåller stärkelse eller talk. När du häller det i håret, så absorberar det upp överflödig olja, smuts och fett i håret.

\n

 

\n

 

\n

\n\n

","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"a26ht9m","history":false}]}]}],"pid":"yynoqha5yndv"}[/mgz_pagebuilder]