Doft

5 artiklar

per sida

5 artiklar

per sida
Loading...
Filter

Parfym/doft

När det gäller parfymer så finns det i dag en mängd olika dofter och sorter. Vad som passar dig bäst är helt individuellt. Sedan kan en parfym dofta på ett visst sätt på en person och helt annorlunda på en annan. Ska du köpa en parfym så är det helt upp till ditt eget tycke och smak. Det finns förvisso en del grundläggande kunskaper som kan vara användbara om du vill hitta rätt. När man talar om doft så delas den oftast in skikt, som kallas för noter. En parfym består oftast av en basnot, en mellannot och en toppnot. Toppnoten eller huvudnoten som den även kallas är den första doft du känner. Mellannoterna kan sedan efter ett par minuter eller ibland flera timmar senare dyka upp och ger parfymen en lite fylligare och rundare doft. När det gäller basnoter så är det så att de håller tyngre molekyler och är därmed det sista som framträder i en doft. Dessa tre noter förstärker varandra och gör att doften i sig blir balanserad på ett bra sätt.

Eau de parfum eller Eau de toilette?

Det brukar vara så att parfymer delas upp i eau de parfum och eau de toilette även förkortat EdP och EdT. Det som skiljer dem åt är hur höga koncentrationer av doft som det finns i formulan. I parfymens värld är de alla uppdelade utefter doftmängd. Den som har högst koncentration kallas för parfum. Sedan kommer de i följden eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne och eau fraiche.

En parfym med en hög koncentration doft håller oftast längre och har ofta även en djupare doft, medan en med mindre har en lättare doft som inte stannar kvar lika länge.

Hitta rätt doft hos GOSH

Du kan köpa din parfym online här hos oss på GOSH. Vi har parfymer för både dam och herr, samt att vi även har deodoranter. GOSH COPENHAGEN har ett brett utbud av det mesta inom dofter, smink, och kroppsvårdsprodukter. Våra produkter finns idag i fler än 80 länder, men vi är ett danskt företag. Vi tillverkar de allra flesta produkterna i Danmark. Du får fri frakt när du handlar produkter hos oss över 349 kronor. Vi har även fria returer om du vill skicka tillbaka något. Du kan hos oss hitta det mesta inom dofter så väl som andra bra produkter du kan tänkas behöva.