Hårvård

Håll håret rent och friskt med våra GOSH hårprodukter. Läs mer

Items 18 out of 40

per sida

Items 18 out of 40

per sida
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"aatfqp3","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"fchma9i","elements":[{"content":"

Hårvårdsprodukter

\n

Inom begreppet hårvård finns det en hel del produkter. Det är allt från schampo och balsam till stylingprodukter och hårfärg. Hårvård är något som både män och kvinnor bör satsa på och det oavsett längd på håret. Som tur är så finns det ju gott om bra hårvård online.

\n

Vilka hårvårdsprodukter behöver du?

\n

Idag finns det ju rätt gott om olika hårvårdsprodukter att välja på. Vad just du ska satsa på, det beror ju bland annat på om du är man eller kvinna, hur mycket hår du har och vad du vill göra med just ditt hår.

\n

Något som alla med hår bör satsa på, det är schampo och balsam. Med schampot så håller du ditt hår rent samt väldoftande! Ett balsam efter kan vara god idé. Det gör håret mjukt, lätt att kamma ut samt att det även är vårdande för håret.

\n

När man talar om hårvård och hårvårdsprodukter så innebär det även hårinpackningar, hårolja och annat. Om du har ett livlöst och trist hår, så kan du få liv i det med en bra hårolja. Att göra en hårinpackning lite då och då är även det att rekommendera.

\n

Inom hårvårdsprodukter finns även hårfärg, toning, slingor med mera. Det är perfekt om du vill få ny färg på håret eller byta stil.

\n

Schampo, inpackning och balsam

\n

Bland de tre viktigaste hårvårdsprodukterna finns just schampo, balsam och inpackningar. Ett schampo ska användas på blött hår. Det så att säga hjälper till att öppna upp fjällskiktet i håret så att det görs rent på djupet. Du bör schamponera håret två gånger om.

\n

Efter du har använt ditt schampo, så kan du välja att göra en inpackning av håret eller balsamera det. En hårinpackning ska inte göras varje gång, utan det räcker med en gång per vecka. En inpackning ska sitta kvar i håret ett visst antal minuter innan det sköljs ur.

\n

Balsamet används för att dels sluta hårstråets fjällskikt, som öppnades av schampot, dels för att ditt hår ska bli mjukt och återfuktat.

\n

Styla ditt hår på rätt sätt

\n

Inom hårvårdsprodukter och hårvård online så finns det ju även en hel del hårstylingsprodukter. Det är allt från hårsprayer, hårmousser, hårgel till locktänger, plattång, kammar, borstar och så vidare. Vad just du ska satsa på för stylingprodukter beror så klart på vad du vill göra med ditt hår. Ska du forma hållbara frisyrer, så är det bra med hårspray, mousse eller gel. För att få håret torrt snabbt, så kan det vara bra att satsa på en hårfön.

\n

Hur ofta bör jag tvätta mitt hår?

\n

Detta är en fråga som är svår att ge ett generellt svar på. Allt handlar om vad för typ av hår du har, hur mycket du svettas, vad du har för jobb och så vidare. Det finns allmänna rekommendationer som säger två gånger per vecka, men det bästa är att du testar dig fram vad som passar dig.

\n

Blir håret förstört om jag färgar eller slingar det?

\n

Det som kan ske är att håret blir poröst, eftersom det är en kemisk behandling. Huruvida det förstörs har att göra med din egen hårkvalitet.

\n

Vad är det för skillnad på toning och färgning?

\n

Toning är ett sätt att byta färg för kort tid. Den lägger sig mer som en hinna utanpå håret och tvättas långsamt ur. En hårfärgning, den innehåller väteperoxid. Det gör att den öppnar fjällskikten och biter sig fast djupare i hårstråt och kan inte tvättas ur, utan den växer bort.

\n

Slits håret om jag fönar det torrt ofta?

\n

Ja, dessvärre kan ditt hår slitas en del. Ett sätt att motverka det är att lägga i silikondroppar före föningen, det skyddar både mot värme och slitage. Ett annat alternativ är annars att föna med kalluft.

\n

Sliter stylingprodukter på håret?

\n

För det mesta så gör dagens produkter inte det, då de är så pass bra. Det man kan undvika är undvik hårspray med alkohol. Bättre välja de vattenlösliga sorterna då de är skonsammare.

\n

Hjälper hårinpackningar?

\n

Självklart så är det så att hårinpackningar hjälper dig få friskare och starkare hår. Dock tar det cirka tre dagar efter inpackningen som det naturliga keratinet bildas. Så vänta med att tvätta håret de närmast dagarna efter du gjort din inpackning.

\n

 

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"fc8trth","history":false}]}]}],"pid":"e2giulj226rk"}[/mgz_pagebuilder]