Hand- och Fotvård

Om det är något vi använder mycket så är det händer och fötter! Därför är det också viktigt att vårda dem. En bästsäljare i denna kategori är till exempel Pudderdåsernes Alt i én Fodcreme – som går lika bra att använda till händerna. What’s not to like? Läs mer

10 artiklar

per sida

10 artiklar

per sida
Loading...
Filter
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"s2sly2t","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"tya2odj","elements":[{"content":"

Fotvård och handvård

\n

Att vårda dina fötter och händer är inte fel. Det är ju något du använder dig av varje dag. Våra fötter är nog det som får utstå allra flest påfrestningar. Vi står och går på dem så väl som att de oftast är väl instoppade i både strumpor och skor. Det är därmed en tjänst du gör dig själv, genom att unna dig lite pedikyr, som fotvård även kallas. Det är något du kan göra hemma.

\n

Du bör även se till att vårda dina händer, att ge dem kärlek, smörja in dem samt ge dem manikyr. Även det är något du kan göra hemma, med rätt sorts produkter.

\n

Vårda dina fötter

\n

Om du brukar måla tånaglarna, börja med att ta bort allt gammalt nagellack. Välj gärna en acetonfri nagellackborttagare. Därefter är det dags att blöta ner dina fötter! Ta en balja med ljummet vatten, eller sätt dig på badkarskanten med fötterna i karet. Sitt minst 15 minuter. Det för att fötterna ska hinna bli mjuka. Samt att det gör det lättare att få bort torr och död hud. Du kan med fördel även använda dig av olja eller fotsalt i vattnet.

\n

När dina fötter är mjuka och våta, skrubba dem med en grövre skrubbkräm. Torka sedan dina fötter torra med en handduk, även mellan tårna. Smörj in nagelbanden på tårna.

\n

Nu kan du fila dina fötter och det med en fotfil med metallyta eller pimpsten. Se till att inte hyvla eller skära bort förhårdnader, det kan skada de underliggande hudlagren.

\n

Sedan är det dags att klippa dina naglar. Se bara till att inte klippa ner för kort, eller snett, då det kan ge nageltrång.

\n

Du kan om du vill polera naglarna samt smörja in dem med en nagelolja. Sedan smörja in hela fötterna med en fet, återfuktande kräm. Sedan är det bara att måla tånaglarna igen om du vill.

\n

Tips för glada fötter

\n
  \n
 • Unna dig ett par bekväma och fotriktiga skor.
 • \n
 • Investera i inlägg till dina skor.
 • \n
 • Njut av ett fotbad då och då!
 • \n
 • Fila med fotfil på förhårdnader.
 • \n
 • Smörj in dina fötter med en fotkräm.
 • \n
 • Måla dina tånaglar i en glad färg!
 • \n
\n

Vårda dina händer

\n

Även dina händer är något du använder dig av varje dag. Det är därmed bra att även vårda dem på rätt sätt. varje gång du tvättat händerna, använd gärna en återfuktande handkräm. Det är inte fel att satsa på en kräm som innehåller skyddande och lugnande ämnen. Bland annat då petrolatum, glycerin, aloe, allantoin och silikoner.

\n

Ett sätt att ge dina händer en bra handvårdskur, det är att massera in ett tjockt lager handkräm på händerna. Ta sedan på dig ett par bomullshandskar och sov med detta på!

\n

Ett annat tips är annars att ge dina händer ett fuktgivande bad. Värm upp lite olivolja i en skål, så att den är ljummen. Doppa ner dina händer i det i ett par minuter. Torka sedan av dina händer.

\n

Om dina händer är inflammerade och röda finns en smart huskur. Mosa en kokad potatis och blanda med lite olivolja. Applicera den sedan då den är ljummen på dina händer, låt vara i 15 minuter och skölj sedan av.

\n

Hur blir man av med förhårdnader på fötterna?

\n

Om du har mycket förhårdnader på dina fötter, se till att inte skära av dem, utan fila bort dem! Du kan först göra fötterna mjuka i ett fotbad. Sedan kan du fila bort dina hårda bitar på foten. Sedan avslutar du med en bra fotkräm. Se även till att använda dig av skor som är rymliga och inte trycker på foten, så att du inte får nya förhårdnader.

\n

Hur läker man självsprickor?

\n

Både händer och fötter kan drabbas av självsprickor. Om du drabbas av det, se till så att du smörjer dig med en fet och mjukgörande salva eller kräm. Gärna flera gånger per dag. Om du har riktigt stora besvär så finns det även lindrande plåster som även avlastar tryck och gör att det läker snabbare.

\n

Hur blir jag av med torra händer?

\n

Oftast är det under vintern man drabbas av torra händer. Tre snabba tips för att undvika att drabbas:

\n
  \n
 • Smörj händerna varje dag med olivolja eller en handkräm för torra händer.
 • \n
 • Sätt på dig bomullshandskar efter insmörjning.
 • \n
 • När du diskar för hand, använd då diskhandskar eftersom varmt vatten kan verka uttorkande.
 • \n
\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"etwm2ln","history":false}]}]}],"pid":"emul7fqrmvsh"}[/mgz_pagebuilder]