Kroppsvård

Det finns många sätt att skämma bort kroppen. Återfukta med bodylotion, rengör med duschgel och kom alltid ihåg solcremen! Här hittar du också produkter som massageolja och kroppsolja. Läs mer

Items 18 out of 20

per sida

Items 18 out of 20

per sida
Loading...
Filter
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"csyoiwd","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"la6sr7r","elements":[{"content":"

Kroppsvårdprodukter

\n

Många av oss har en hudvårdsrutin när det kommer till ansiktet, men sedan är det kanske inte samma med kroppen. Dock är det rätt bra att satsa på hud och kroppsvård. Genom att ge din kropp rätt vård och behandling, så får du en hud som har en hälsosam lyster, som är frisk och som blir återfuktad. Inom kroppsvård finns det en hel del kroppsvårdsprodukter att välja mellan. Sedan är även rakning en del av kroppsvård för många.

\n

Din kroppsvård börjar alltid i duschen. Du bör se till att inte duscha i allt för hett vatten. Även om det känns skönt, så kan allt för hett vatten skada din hud. Att duscha kallt, det har en hel del fördelar. Bland annat stramar det upp dina porer och gör att huden känns fastare. Det gör även att dina naturliga oljor bibehålls utan att din hud torkar ut. Just att ha din hudtyp i åtanke när du väljer kroppsvårdsprodukter är viktigt. Det oavsett om det är en duschkräm, en skrubb eller en kräm efteråt.

\n

Exfoliering av huden

\n

Något som du bör göra som en del av din hud och kroppsvård, det är att exfoliera din hud. Exfoliering är helt enkelt en process där du tar bort döda hudceller. Dessutom främjar det din cirkulation och förbereder även huden att bättre kunna ta upp hudvårdsprodukter du använder dig av efter din dusch. Det är rätt viktigt att du ser till att lära dig att exfoliera på rätt sätt. Välj även rätt sorts skrubb. Du bör inte använda en kroppsskrubb i ansiktet, eftersom att den ofta är strävare än vad en ansiktsskrubb är. För att ytterligare främja exfolieringen kan du använda dig av en borste eller en exfolierande handske.

\n

Rakning på hudvänligt sätt

\n

I din hud och kroppsvård kan det ibland vara så att du rakar dig. Delar av kroppen som rakas för en kvinna är ofta benen, under armarna samt bikinilinjen. En del män rakar bröstet och ryggen. Att raka på rätt sätt är viktigt! Bland annat är det smart att satsa på en riktigt bra rakhyvel samt rakkräm, rakfoam eller gel. När du duschar i varmt vatten gör det kroppshåren mjukare och det förenklar rakningen.

\n

Applicera rakkräm eller gel och raka sedan i rätt riktning. Även om rakning mot håret ger en närmare rakning, så kan det om du rakar känsliga delar leda till att det blir irriterat eller att du får inväxta hårstrån.

\n

Återfukta din hud

\n

Vår hud, det är våra kroppars allra bästa skyddsbarriär. Den ser bland annat till att skydda oss mot sjukdomar och infektioner av olika slag. Dock är det ju så att huden, den utsätts dagligen för en massa saker. Det kan göra att den torkar ut, skadas eller spricker. Att återfukta kroppen är mycket viktigt, för att hålla huden frisk. Rakning och exfoliering kan göra att huden torkar ut. Så du bör alltid efter dessa moment se till att återfukta! Det finns idag många bra kroppsvårdsprodukter. Redan i duschen kan du använda dig av en återfuktande duschgel. Efter duschen kan det vara lämpligt att använda en bra kroppskräm.

\n

Skydda din kropp mot solen

\n

Du bör även se till att använda dig av solskyddskrämer, om du ofta är ute i solen. Det genom att välja en bra solskyddskräm med rätt SPF samt se till att inte vara ute i solen allt för länge åt gången.

\n

Hur exfolierar jag kroppen?

\n

När du ska exfoliera din kropp, se till att välja en exfolierande skrubb som är just anpassad för kroppen. Den ska du sedan massera in med cirkulära rörelser i fuktig hud. Arbeta genom hela kroppen och var extra uppmärksam på områden med sträv hud så som armbågar och knän.

\n

Hur använder jag en kroppskräm?

\n

Välj en bra kroppkräm du gillar. Sedan applicerar du den över hela din kropp. Se till att arbeta in den i dina porer. Se även till att huden får tid på sig att ta upp den, det före du tar på dig dina kläder igen.

\n

Vad kan jag göra mot irriterad hud?

\n

Om du har en mycket irriterad hud, så är den mer mottaglig för inflammation och infektion. Därför är det bra att skydda din hud före detta sker. Du kan bland annat minska användandet av påfrestande ämnen, som tvål. En del behöver även sluta upp med produkter som innehåller parfym eller färgämnen. Du bör inte tvätta dig för länge samt inte använda för hett vatten. Använd sedan anpassad hudvårdskräm för känslig hud.

\n

 

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"fwt5r0s","history":false}]}]}],"pid":"n4ogda062nes"}[/mgz_pagebuilder]