[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"tuxa6qq","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"n28dt06","elements":[{"content":"

Läppolja

\n

En produkt som kan vara bra att satsa på, det är läppolja. Man kan säga att det är som en kombination av ett läpglans och läppbalsam, eller cerat. En läppolja innehåller ofta en mängd närande ämnen, som hjälper till att återfukta dina läppar på bra sätt. Den kan även användas för att ge dina läppar en lite glansigare yta. Det är då nästan som ett transparent läppglans, fast med lite mer vårdande egenskaper. Det går även att använda den tillsammans med läppenna eller läppstift.

\n

Därför får du torra läppar

\n

Torra läppar kan alla få. Det sker främst under vintern, men kan även hända under andra årstider med. Det hela beror på att huden som finns på läpparna, den är mycket tunn. Det gör att den snabbt kan torka ut och spricka. I vår vanliga hud finns det flera lager där det yttersta lagret hjälper till att skydda oss från yttre påverkan. Detta saknas i läpparnas hud samt att de har inga talgkörtlar eller svettkörtlar. Läpparna är alltså inte skyddade på samma sätt som vår övriga hud. Det gör att läpparna har en hög uttorkningsrisk. Därför är det viktigt att skydda läpparna mot väder och vind.

\n

Olika varianter av läppolja

\n

Det finns idag en hel del olika varianter av läppoljor. De alla har närande och återfuktande ämnen i sig, men ingredienserna kan skilja sig åt en del. En del läppoljor har olika frukter eller växter som en ingrediens. Vanliga ingredienser som finns är bland annat kokos, som är mycket bra för torrhet. Shia är även det ofta med, då det ger bra näring. Det finns även läppoljor med ingredienser så som oliv, mandel, kakaosmör, havtorn och så vidare.

\n

En läppolja är inget läppstift eller läppglans, det är inte heller ett cerat eller läppbalsam. Men det är lite som en kombination av dem alla.

\n

Med en bra läppolja får dina läppar den näring de behöver samt att de blir återfuktade på bra sätt. Du kan applicera den när du vill. Under dagen tillsammans med ditt smink, eller ha den på natten för att göra dina läppar extra mjuka.

\n

Med en läppolja blir det som ett skyddande lager för dina läppar och den motverkar att de blir torra och fnasiga.

\n

Använd läppolja

\n

Läppolja är bra för dina läppar och den går att använda till är lite olika saker. Allt har att göra med vilken olja för läppar du köper! Den kan vårda dina läppar på bra sätt, särskilt under vintern. Den kan användas helt ensam eller användas tillsammans med läppstift, läppenna och läppglans

\n

En del läppoljor är helt transparanta medan andra har en del pigment i sig så att de kan ge viss färg till läpparna.

\n

Hur du undviker torra läppar

\n

Torra läppar har en förmåga att komma under de kallaste månaderna. Satsa på att ha en bra läppolja samt kanske även ett bra läppbalsam. Se även till att undvika att slicka dig allt för mycket om dina läppar. När du gör det så tar du nämligen bort naturliga fetter och oljor och du riskerar att få ännu torrare och spruckna läppar.

\n

Se även till att dricka mycket vatten, så att du återfuktar hela dig. Det gör att alla dina delar mår bra, så som läppar, huden och håret.

\n

Kan läppoljan användas till annat än läpparna?

\n

En stor fördel med en läppolja är att om du väljer en transparent variant, så kan du använda den till annat med. Den kan då användas för att mjukgöra olika torra partier. Den går även att smörja in på dina nagelband. Den kan också användas till att forma ögonbrynen med eller att använda den som en highlighter.

\n

Vad är en läppolja?

\n

Det kan vara svårt att skilja olika läpprodukter åt. En läppolja är en slags hybrid mellan ett läppglans och läppbalsam kan man säga. Den ger dig dels en hel del fukt, samt även en hel del glans. Sedan finns det varianter med en skir nyans av färg. Det gör att du med den kan förstärka läpparnas nyans.

\n

Vilken är bästa läppoljan?

\n

Vilken som är den bästa läppoljan, det är en smaksak. Det är helt enkelt den du gillar och som gör det du vill att den ska göra. Så testa dig gärna fram för att hitta den bästa för dig.

\n

 

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"wwpllg1","history":false}]}]}],"pid":"uphimicwvuvp"}[/mgz_pagebuilder]