Ansiktsvård

Det är viktigt att vårda huden – särskilt med de rätta hudvårdsprodukterna! Här hittar du också varumärket Pudderdåserne, som är en hudvårdsserie med fokus på effektiva ingredienser, som gör skillnad för huden – utan parfym. Ett gott råd är att alltid använda produkter från samma serie, när det gäller hudvård. Läs mer

Items 18 out of 25

per sida

Items 18 out of 25

per sida
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"o9ugse6","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"xg8qkpo","elements":[{"content":"

Ansiktsvård

\n

Att vårda ditt ansikte, det bör du se till att göra med hjälp av rätt sorts ansiktsvård produkter. Du bör även se till att ha en daglig rutin för att göra ansiktsvård. Det bästa är att ha en rutin för morgonen och en för kvällen.

\n

Skapa en bra hudvårdsrutin för ditt ansikte

\n

Det du bör börja med, det är så klart att köpa rätt sorts ansiktsvård produkter, anpassade efter vad du har för hudtyp. Om du använder smink, se till att köpa och använda dig av en skonsam remover. Den tar bort sminket på ett bra sätt.

\n

En bra ansiktsvårdsrutin, den startar alltid med en bra rengöring av din hud. Det görs bäst men en så kallad cleanser. Den tar bort alla smutsrester, samt även föroreningar och annat din hud utsätts för dagligen. En ansiktsrengöring kommer i olika former. Oftast är de gelbaserade rengöringsprodukterna bra för fet hy. Du som har torr hy bör hellre satsa på oljor, rengöringsmjölk eller en krämbaserad och återfuktande rengöring.

\n

Peeling och ansiktsmask

\n

Något som kan behöva göras, ibland, inte alla dagar, det är en peeling av hudens ansikte. Det gör du med hjälp av en skrubbprodukt som kan slipa bort den torra och döda huden. Huden blir då mer mottaglig för andra behandlingar du följer upp med, som till exempelvis en ansiktsmask.

\n

En ansiktsmask behöver du inte heller använda varje dag, utan ett par gånger per vecka bara. Se bara till att välja en som är anpassad efter vad du har för hudtyp samt vad det är för resultat du vill uppnå med den.

\n

Toner, essens och serum

\n

Toner kallas ibland även för ansiktsvatten så väl som för spray eller mist. Dess huvudfunktion är att återfukta huden samt för att återställa hudens pH-balans. Vanligt vatten torkar ut huden, så det är viktigt att återfukta den på bra sätt. Du som vill vara lite mer avancerad i din rutin, du bör satsa på essens. Det är inget måste, utan är mest bara för att ge dig lite spänstigare hud. Ett serum, det är bra för att boosta näring in i huden. Bör appliceras på fuktig hud

\n

Olika krämer för ansikte

\n

I din hudvårdsrutin så bör du även satsa på ansiktsvård produkter som ögonkräm, fuktkräm samt solskydd eller nattkräm. En ögonkräm kan komma i olika former och den ger fukt samt stramar upp huden runt dina ögon. Krämen som används runt ögonen är anpassade just för den tunna huden som finns där.

\n

En fuktkräm kallas även för dagkräm eller ansiktskräm. Det viktigaste är att den innehåller mycket fukt. Denna är bra för att på ett ordentligt sätt återställa fuktbalansen i ditt ansikte. En del anser att det räcker bra med essens och serum, men en del vill även använda sig av denna kräm. Hur du gör, det är upp till dig!

\n

Om du gör rutinen på morgonen, avsluta då med att använda ett solskydd om du ska vara ute i solen under dagen. Är det på kvällen, så är det bra hoppa över fuktkrämen/dagkrämen och istället välja en nattkräm.

\n

Vilka ansiktsprodukter ska jag använda?

\n

Det beror lite på vad för hudtýp du har. Det är bra att välja milda ansiktsrengöringar och fuktgivande produkter. Men gå som sagt på vad du har för hy.

\n

När ska jag använda ansiktsmask?

\n

En ansiktsmask är något du kan ha i din hudvårdsrutin, ett par gånger per vecka. Den är bra att applicera efter du gjort rent ansiktet. Efter masken sköljts av, fortsätt med din ansiktsvårdsrutin.

\n

Varför ska jag använda ansiktsserum?

\n

Ett serum i sig är en form av koncentrat som används för att ge en extra boost. Med ett bra serum för ansiktet så kan du förstärka den effekt som du vill att dina krämer ska ge.

\n

Hur funkar anti-aging-krämer?

\n

Sådana krämer, de brukar innehålla ämnen som ökar cellförnyelsen. De brukar även vara rika på antioxidanter som skyddar huden. Sedan har de ofta även ämnen som stimulerar elastin och kollagenprocesserna i huden.

\n

Kräver akne speciell hudvård?

\n

Om du drabbats av finnar och akne, så spelar det ingen roll varför. Din hud behöver då ha bra ansiktsvård produkter som kan ta hänsyn till obalansen som skett. Dina talgkörtlar har blivit inflammerade och ofta kan det var bra satsa på lugnade och pH-balanserande produkter.

\n

Hur blir man av med mörka ringar och påsar under ögonen?

\n

Det kan finnas olika orsaker varför du drabbas av mörka ringar eller påsar. Det kan bero på att du är trött, att du har brist på järn, eller en obalans i njurarna. Det kan även ha ärftliga orsaker. Du kan använda dig av en naturlig ögonkräm som är avsedd för påsar och mörka ringar.

\n

 

\n

 

\n

\n\n

","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"esavnu4","history":false}]}]}],"pid":"agqch3hjbnqn"}[/mgz_pagebuilder]