Bra ögonbrynsserum

Något som kan vara värt att satsa på, det är ögonbrynsserum. Serum för ögonbryn är samma sak som ögonfransserum men då med den stora skillnaden att det används på ögonbrynen och inte ögonfransarna. I ett ögonbrynsserum finns det bland annat vitaminer och andra näringsämnen som hjälper till att göra ögonbrynen mer fylliga och tjockare.

Det som ett serum ögonbryn gör, det är att aktivera hårsäckarna som finns i ögonbrynen och ökar dess hårtillväxt. Det kan hjälpa dig att bli av med kala fläckar eller att dina bryn blir mindre glesa.

Ett ögonbrynsserum så att säga stimulerar rötterna på ögonbrynen så att hårtillväxten ökar. Därför är det viktigt att alltid applicera ögonbrynsserumet så nära hårsäckarna som möjligt. Olika ögonbrynsserum kan ha olika ingredienser. Det finns de som har massor av extra vitaminer, så väl som det finns serum för ögonbryn med Aloe Vera, Ginseng eller koraller.

Vilket ögonbrynsserum är bäst?

Vilket ögonbrynsserum är då bäst? Det är lite olika från person till person faktiskt. Det hela handlar om vad du vill ha ut av det. Så det bästa sättet att hitta ett ögonbrynsserum som passar dig och dina ögonbryn, det är att testa dig fram. Vissa produkter går att ta fram som bästa just nu, men med ögonbrynsserum är det alltså individuellt.

Varför använda ögonbrynsserum?

Det kan finnas olika anledningar till att använda dig av ett ögonbrynsserum. Kanske du naturligt har glesa bryn, eller så har du genom åren noppat dem så mycket att de inte längre växer som de ska. För att slippa hålla på att fylla i dem med en ögonbrynspenna, så kan det vara värt att istället satsa på ett ögonbrynsserum. Det för att göra dem fylligare igen.

Hur använder jag ögonbrynsserum?

Olika ögonbrynsserum ska användas på olika sätt. Det är bra att använda ditt serum ögonbryn på rätt sätt, så att du får ett bra resultat samt en maximal effekt. Oftast är det så att du bör applicera ditt ögonbrynsserum två gånger per dag. Det passar då oftast bäst att göra det dels morgon, dels kväll.

Innan du applicerar ditt serum för ögonbryn, se till att dina ögonbryn är rena samt torra. Applicera gelen nära rötterna och arbeta gärna in serumet ordentligt. Låt det torka in.

Det gäller att vara tålmodig när du börjar använda dig av ditt ögonbrynsserum. Det kan ta ett tag att se resultat. Det viktiga är att inte sluta att applicera det. Tillväxt och resultat kan komma allt från 4 veckor efter du börjat, så väl som det kan ta 8-12 veckor.

Ett ögonbrynsserum stimulerar brynroten och det med näringsämnen och protein. Sedan brukar även ett ögonbrynsserum tillföra fukt. Det är för att dina ögonbryn ska få en bättre smidighet samt en längre livscykel.

I ett serum för ögonbryn finns det oftast ingredienser så som protein, vitaminer och olika peptider samt återfuktande ämnen.

Vad har ögonbrynsserum för innehåll?

I ögonbrynsserum finns det ofta många olika närande och stärkande ingredienser. Dessa hjälper till att göra dina bryn tjockare, tätare och starkare. Vanliga ämnen i ögonbrynsserum är till exempelvis biotin, som är stärkande, hyaluronsyra som ger näring och fukt samt peptider som ökar antalet hårstrån i brynen.

Vad är skillnaden mellan ögonbrynsserum och ögonfransserum?

En av de större skillnaderna är själva applikatorn. För ett fransserum krävs det en tunnare och kompaktare applikator, medan ett ögonbrynsserum kan ha en större sådan. Sedan har ju ögonbryn och ögonfransar olika behov. Ögonbryn behöver mer näring, medan fransar behöver det som ger dem volym och längd. Så sammansättningarna i produkterna kan variera.

Hur applicerar jag ögonbrynsserum?

Att applicera ett ögonbrynsserum, det sker lite olika beroende på vilken det är du köpt. Så se till att du alltid läser instruktionerna på just din produkt.

Hur lång tid tar det att se resultat?

Genom att applicera ditt serum för ögonbryn, varje dag, så får du resultat 4-6 veckor senare, ibland kan det ta upp till 8 veckor.

Vad är skillnaden på bryngel och brynserum?

När man talar om ögonbrynsgel, så är det en sminkprodukt som håller ögonbrynen på plats, samt kan ge dem lite mer färg. Den kallas ibland för brynmascara och används ensam eller tillsammans med andra brynprodukter som till exempelvis brynpenna. Ett serum däremot är för att ge dig fylligare bryn på lång sikt.