Ögonsmink

Mascara för volym, längd och separation? Det ena, det andra eller alltsammans i en och samma mascara!  Här nedan hittar du ett brett sortiment mascaror med olika egenskaper. Mascarorna som är allergimärkta med ”Allergy Certified” är särskilt bra för känsliga ögon! Titta också efter ikonerna om du vill att din mascara ska vara vegansk eller oparfymerad. Läs mer

Items 18 out of 54

per sida
 • GOSH

  Forever Eye Shadow - 01 Silver Rose
  Så lågt som 159,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Boombastic Crazy Mascara - 001 Extreme Black
  Så lågt som 199,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Metal Eyes - 001 Hematite
  Så lågt som 139,95 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Xtreme Liquid Gel Eye Liner - 001 Black
  Så lågt som 129,95 kr
  Rating:
  80%
 • GOSH

  Intense Eye Liner Pen - 01 Black
  Så lågt som 129,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  3in1 Hybrid Eyes - 001 Sand
  Så lågt som 179,95 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Matte Eye Liner - 001 Dover White
  Så lågt som 139,00 kr
  Rating:
  98%
 • GOSH

  Kohl/Eye Liner - 005 Nude
  Så lågt som 99,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Eyedentity - 001 Be Honest
  Så lågt som 179,95 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Catchy Eyes Drama Mascara
  169,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Boombastic Mascara - 002 Carbon Black
  Så lågt som 199,00 kr
  Rating:
  100%
 • GOSH

  Eye Shadow Primer
  169,95 kr
 • Items 18 out of 54

  per sida

  Bra ögonsmink

  Inom ögonsmink så finns det idag en hel del produkter att välja mellan. Bland annat talar man om ögonprimer, ögonskugga, kajal, eyeliner och kajal. Det kan även omfatta ögonfransserum. Det är inte fel att satsa på bra ögonsmink, så att du kan sminka dig på olika sätt. Det är oftast med hjälp av detta smink du kan framhäva dina ögon på bästa sätt. Det kan vara bra att använda dig av ditt ögonsmink på rätt sätt och sminka dina ögon utifrån vad de har för form. Du kan förvisso ha en kombination av flera ögonformer. Men då kan du sminka dig på det sätt som passar bäst. Sen är det även självklart att du kan sminka dina ögon exakt som du vill.

  En sak du kan behöva ta hänsyn till när du ska sminka dina ögon, det är om du har ett globveck eller inte. Det är stället där ögonlocket möter brynbenet och skapar ett veck. Olika ögonformer som är vanliga att se, det är mandelformade ögon, som oftast ses som den form som är enklast att sminka. Sedan finns det ögonformer med dold globlinje, hooded eyes, negativ globlinje, lutande ögon och runda ögon. Det finns många bra tutorials på nätet att kolla hur du gör, beroende på vad för ögonform du har.

  Makeup för dina ögon

  När det gäller ögon smink så kan du själv välja om du vill använda dig av alla produkter, eller ha dem separat. En del föredrar att bara dra på lite mascara till vardags, medan andra går all in och kör full ögonsminkning.

  En ögonprimer kan vara bra att använda, före ögonskuggan. Den ser till att ögonskuggan sitter på plats, hela dagen och även hela kvällen.

  Ögonskugga finns det många varianter av så väl som den finns i många färger och toner. Det finns singelskuggor, paletter, fasta ögonskuggor, i puderform och så vidare.

  En kajal kan komma i både fast form och i flytande form och det gäller även eyelinern.

  Mascara är ett ögonsmink som kan ge dina fransar mer fyllighet, mer volym och en piggare blick. Den kan vara vattenfast eller vattenlöslig.

  Vilket ögonsmink är bäst?

  Visst finns det olika ögonskuggor, mascaror, eyeliners med mera som toppar olika listor, men för att hitta bäst ögonsmink för dig, så utgå just från din själv och hur du vill sminka dig. Bland annat är det bra att utgå från vad du har för ögonfärg, hudton samt form på ögonen. Sedan är det även bra att utgå från vad för slags sminkning det är du vill göra. Dock är det inte fel att ha lite av varje i din sminkväska när det kommer till ögonsmink.

  Hur sminkar jag mina ögon större?

  Att göra ögonen större med hjälp av smink är fullt möjligt. Se till att du använder dig av ögonskuggsfärger som harmonierar med din hudton. Se även till att undvika krämögonskuggor som kan fastna i vecken. Du bör även använda dig av en bra foundation som är lätt i konsistensen. Undvik också att lägga mörka skuggor nära din näsrot, det förminskar! Du bör använda ljusa skuggor som öppnar upp.

  Hur framhäver jag mina ögon?

  För att framhäva din ögonfärg, så gäller det helt enkelt att använda rätt färg på ditt ögonsmink. Ofta handlar det om att se till så att det blir starka kontraster.

  Bruna ögon: Använd dig av blåa toner.

  Blå ögon: Använd dig av orange, rött eller lila toner.

  Gröna ögon: använd dig av lila toner, eller rött och orange.

  Hur lägger jag ögonskugga?

  Är du helt ny på ögonsmink och att lägga ögonskugga, så är ett bra tips att börja med en ögonskugga som är något ljusare än din hudton. Gärna med skimmer i. Lägg den skuggan över hela ditt ögonlock, även i inre ögonvrån. Detta är grunden. Sedan lägger du mörkare nyanser närmast fransarna, i globlinjen samt i yttre ögonvrån. Börja applicera på yttre kanten av ögonlocket och jobba dig inåt och uppåt med skuggan. Det förstorar blicken.

  Ska jag använda kajal?

  Kajal är ett ögonsmink du kan välja att använda dig av om du vill få en intensiv look. Det genom att använda dig av svart kajal. För en mer naturlig look kan du använda dig av en brun kajal. Med vit eller blå kajal kan du öppna upp ögat för att få en klarare blick, men då används den bara på övre fransraden.