Balsam

Det finns många olika hårtyper och därför har vi många olika sorters balsam. Välj vårt Volume Balsam om du vill ha fylligare hår. Har du torrt eller skadat hår? Då kan du till exempel välja Argan Oil eller Vitamin Booster Balsam. Läs mer

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida
Loading...
Filter
Handlar nu enligt
  1. Varumärke Pudderdåserne Ta bort Denna Artikel
Kategori
Pris
[mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"row","id":"qfa48qw","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"column","id":"a71wqtr","elements":[{"content":"

Hårbalsam

\n

En bra hårvårdsprodukt som bör ingå i din hårvårdsrutin, det är balsam. Dock gäller det att dels välja rätt sort, dels att använda det på rätt sätt. Många använder sig av balsam, men på helt fel sätt. En stor anledning till att många använder balsam, det är för att det ska vara lättare att reda ut håret efter duschen. Ett hår balsam innehåller olika ämnen som gör att de små fjällen på ditt hår, som öppnas upp av schampot, sluts igen. Det gör att håret blir mjukt och glansigt.

\n

Balsam kan även tillföra en del fukt till håret och skyddar det från att dela sig och gå sönder. I balsam kan det bland annat finnas kollagen och olika slags proteiner. Det kan även vara diverse fettlösliga vitaminer eller oljor.

\n

Använda balsam på rätt sätt

\n

Det är faktiskt en konst att använda balsam, men ändå är det rätt många som gör på helt fel sätt. Först och främst ska du satsa på ett bra balsam, anpassat för ditt hår. Sedan, se till att inte ta det i hela ditt hår, det behövs inte! Du bör bara balsamera topparna på håret och skippa att balsamera hårbotten. Den har inget behov av balsam och har du balsam där, så kan det tynga ner håret istället.

\n

Topparna däremot är ofta i behov av balsam. Men det i lagom mängd! För det är en annan sak många gör fel. Att de helt enkelt använder allt för mycket balsam i håret. Det räcker gott och väl att du tar en klick i formen av en femkrona. Du som har extremt långt och tjockt hår, du kan ta lite mer.

\n

Se även till att låta det vara i den tiden det ska sitta i. Det ska inte sitta för kort tid, men inte heller för lång tid. Står det att det ska sitta i 3 minuter, skölj då ur efter 3 minuter! Att lämna det i längre ger dig ofta bara ett hår som är tungt och oljigt.

\n

Balsam är något alla bör använda, oavsett vad för hårtyp man har. Det är även så att både män och kvinnor bör balsamera håret! Det är ju inte bara för att göra håret lättkammat, utan det är för att sluta till hårstråna efter schampot samt för att göra det starkare.

\n

En bra sak att använda även om du balsamerar är en bra djupverkande inpackning. Särskilt om du har långt och tjockt hår. Har du ett hår som är väldigt tunt och fint, så kan ett leave in-balsam vara bra.

\n

Tänk även på att det är viktigt att ha separata produkter. Ett bra schampo och ett bra balsam. Skippa därför produkter som är så kallade 2-i-1. Sådana produkter är sällan tillräckligt återfuktande eller ens tillräckligt bra!

\n

Du bör även se till att välja ett balsam som är anpassat för ditt hår och vad för hårtyp du är. Du kan läsa mer om hårtyper under vår kategori schampo.

\n

Är balsam och conditioner samma sak?

\n

Balsam kallas ibland felaktigt för conditioner, men det är inte riktigt samma sak. En conditioner brukar tränga in djupare och riktar in sig på specifika problem.

\n

Vad händer om jag inte sköljer ur balsamet?

\n

Det är viktigt att noga skölja ur både schampo och balsam! Har du rester kvar av dessa, så kan ditt hår bli tung, matt eller livlöst.

\n

Hur ofta ska jag ha balsam i håret?

\n

Man brukar rekommendera att tvätta håret max två gånger per vecka och då med både schampo och balsam.

\n

Ska jag alltid använda schampo före balsam?

\n

Det allra vanligaste sättet att använda balsam, det är efter att du har använt schampo. Det är ju så att schampo löser upp smuts och öppnar upp fjällskikten, medan ett balsam stänger till dem och gör håret mjukt. Men det finns vissa tillfällen då det kan vara bra att använda balsam före schampo. Det är om du har ett längre hår, som är skadat, kemiskt behandlat eller torrt. Då är det bra att förbehandla dem med balsam.

\n

Vad kan man använda balsam till?

\n

Även om balsam används främst för håret, så går det att använda det till annat med. Bland annat för att ta bort fula vita ränder på dina skor, istället för kemtvätt och smörja tröga dragkedjor med!

\n","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","display_type":1,"customer_groups":[-1],"stores":[-1],"type":"text","id":"hrmamo4","history":false}]}]}],"pid":"ogogqxoecljv"}[/mgz_pagebuilder]