Vegansk ögonbrynsgel

Maria Nielsen
Maria Nielsen Maria

En bra produkt är vegansk ögonbrynsgel. Det kallas även ibland för brow gel. Med denna produkt kan du forma dina ögonbryn på ett bra sätt oc den ser till att alla strån i ögonbrynet ligger där de ska. Med en ögonbrynsgel som är vegansk kan du alltså fixera dina ögonbryn på ett bra sätt.  

Ögonbrynsgel finns i olika färger och det finns de som är helt transparenta. Vad du ska välja beror på vad du gillar och hur du vill att dina ögonbryn ska se ut. Det är alltså lite av en smaksak vad du ska använda. Det är inte fel att testa dig fram för att hitta den som passar dig bäst. Det kan du göra genom att köpa hem en transparent och en som har färg.  

Forma dina ögonbryn med ögonbrynsgel 

Ögonbrynsgel är det bästa att använda om du vill forma dina ögonbryn så att de ser ut som du vill ha dem, samt för att få alla ögonbrynshåren på plats. Med hjälp av vegansk ögonbrynsgel kan du få mer volym såväl som mer färg och även rikta håren. Ögonbrynsgel har, precis som det låter, en geléaktig konsistens. När den har applicerats så stelnar den. Applicering sker med en borste som påminner om en mascaraborste.  

Det är enkelt att använda sig av en sådan här gel för ögonbrynen. Forma ögonbrynen, addera färg med en ögonbrynspenna vid behov och applicera sedan gelen över hela brynet. Du borstar in gelen med den medföljande borsten i den riktning du vill att stråna ska ligga.  

Färgad eller transparent gel för ögonbrynen? 

Det finns två varianter av ögonbrynsgel. Den ena är helt transparent, alltså utan färgpigment. Den kan användas tillsammans med en ögonbrynspenna, om du vill, eller bara appliceras direkt på dina ögonbryn. Sedan finns det färgade ögonbrynsgeler. Det passar bra om du vill göra dina bryn lite mörkare. Om du har ljusa bryn, välj då en nyans mörkare på din gel. Du som har mörkt hår, väljer en lite ljusare. 

Tips kring ögonbrynsgel 

Om du vill göra gelen mjuk igen efter att den har stelnat, så kan du, om det är ett vattenlösligt gel bara fukta fingrarna och föra dem över ögonbrynen. Om det är ett gel som är vattentåligt så kan du använda dig av en ekologisk kokosolja som mjukar upp det och gör att du kan forma igen.  

En del tänker att man kan använda en ögonbrynsgel som mascara. Det finns någon variant som det går att göra det med, men vanligtvis är det inte att rekommendera. Det beror på att ögonbrynsgel blir mycket stelt och du riskerar då att bryta av dina ögonfransar. 

Hitta den bästa veganska ögonbrynsgelen på GOSH 

Veganska produkter innehåller inte något animaliskt. Här hos oss på GOSH finns det ett brett utbud av ögonbrynsgel. Vi erbjuder dessutom fri frakt då du handlar för mer än 349 kronor.  

Leveranserna från oss är snabba och dessutom har vi fria returer. Om du vill, kan du komplettera din ögonbrynsgel med en ögonbrynspenna och annat smink. Du hittar det mesta du behöver här på vår sida.  

Populära ögonbrynsgel