Vilken foundation passar mig bäst?

5711914087425_5-min_1_

Att hitta rätt foundation är rätt så viktigt. Det gäller att ha rätt foundation för rätt sorts hy. Alla människor har ju olika hudtyper. Du kan ha torr hy, fet hy, blandhy eller normal hy. Ofta talas det om hudtyper när man ska hitta rätt hudvård, men det är minst lika viktigt då du ska välja foundation. Om du funderar på hur använder man foundation eller hur applicerar man foundation, så tar vi upp det med i denna smarta guide.

Foundation är en slags kräm eller puder som är till för att kunna täcka hudtoner som är ojämna så väl som dölja röda partier. Med foundation får du även en jämn bas att lägga din makeup på.

Hur använder man foundation?

Hur använder man foundation kanske du undrar? Det är viktigt att du har koll på vad du har för hudtyp när du ska välja foundation. Oftast så delar man in hudtyper i fet, torr, normal eller blandhy/kombinerad hy. Om du är osäker på vad du har för hudtyp, så kan du faktiskt ta reda på det och det på mycket enkelt sätt. Tvätta ditt ansikte och låt det vara i ett par timmar utan att använda några produkter alls. Du kan efter ett par timmar känna efter hur huden känns. Är den stram och känns torr, så har du troligen torr hy eller normal hy. Om din hy däremot känns flottig eller har en fet t-zon, så hör du antingen till fet hy eller blandhy.

Du som har normal hy, du kan oftast välja vad du vill inom foundation. Du kan till exempel välja en krämfoundation utan olja eller en BB-cream. Du bör ha produkter som ger dig lite, eller medium täckning. Om du har torr hy, så behöver du en foundation med fukt. Det finns flera bra fuktgivande foundations. Bra tips är att använda en flytande foundation. Om du har fet hy, då bör du helst satsa på en puderfoundation eller om du vill ha en flytande, så ta en som är oljefri.

Om du har en kombinerad hy eller blandhy, så är det oftast lite svårare att veta hur använder man foundation. Du har oftast då områden i ansiktet med olika behov. Du kan dock välja en foundation som är flytande, utan olja.

Du bör se till att färgen på din foundation stämmer överens med din hudton. Ta även hänsyn till om du har en hudton som är varm, kall eller neutral.

Hur applicerar man foundation?

Om du undrar över hur applicerar man foundation, så kan man göra det på flera olika sätt. Det finns nämligen lite olika tekniker att välja på. Du kan till exempel applicera den med hjälp av dina fingrar så väl som du kan använda en applikator eller en foundationborste. Det hela beror på vad för typ av foundation du väljer, om det är flytande eller puder samt vad du faktiskt föredrar för metod.

Det bästa sätt att applicera foundation är att bara lägga det där det behövs. Du behöver alltså inte ha det i hela ansiktet. Du bör starta i mitten av ditt ansikte och sedan jobba dig utåt. Tänk på att inte så att säga ”måla” på din foundation. Det oavsett om du applicerar med en foundationborste, dina fingrar eller en beautyblender.

Väljer du att applicera med dina fingrar, så är det så att din foundation blir varm och det gör att den lättare går in i huden på ett bra sätt. Det ger dig en lätt täckning. Viktigt är att du har rena fingrar före du applicerar med dem!

Om du väljer att använda dig av en foundationborste, så är det enklare att lägga fler lager. Du bör välja en foundationborste som har runda kanter. Med den är det lättare att fördela din foundation med hjälp av cirkelrörelser. Borsten i sig lämnar då heller inga kanter. Är det en foundation i puderform så kan du använda dig av en kabukiborste.

Sedan finns det så kallade applikator, i form av beautyblender, svamp eller sminkblender du kan använda dig av. Med sådana är det oftast bra mycket lättare att kunna styra hur mycket foundation som appliceras samt hur tjockt lagret blir. Hur applicerar man foundation med en sådan då? Jo, du ser till att först fukta den något. Sedan kan du så att säga dutta på din foundation. Då svampen suger upp överflödet, så får du ett resultat som är jämnt och snyggt.

Var hittar jag den bästa foundation?

Här hos oss på GOSH finns det ett stort utbud av foundations. Du hittar även ett brett utbud av foundationborstar och andra bra applikatorer. Dessutom har vi även annat inom smink som du kan behöva. Det innebär att du här hos oss kan hitta det du behöver för att göra den allra bästa sminkningen.

Om du beställer över 349 kr så får du fri frakt, samt att vi även erbjuder fria returer. Våra produkter tillverkas i Danmark och vi har många bra produkter inom flera olika kategorier. Hos oss finns det mesta inom doft, makeup, hud-och hårvård. Det innebär att du kan hitta bästa foundation hos oss.