Kajalpenna tips

Maria Nielsen
Maria Nielsen Maria

En kajalpenna är ett måste i varje sminkväska. Vi tänkte vi ska ge dig en del bra tips kring hur du kan använda dig av en kajalpenna på olika sätt. Med en kajal kan du definiera dina ögon på olika sätt och göra olika effekter. Det är bra att börja med en god grund. Särskilt om du ska applicera kajalen på ditt ögonlock eller under ögat. Det för att slippa få smetig kajal eller att den rinner av.  

Du bör därmed se till att först använda en concealer runt ögon för att täcka mörka partier och rodnader. Sedan pudra över detta. Där efter kan du gå på med din kajal och måla linjen där du vill den ska vara. Om du vill ha en sotad effekt så kan använda fingret eller en tops. Applicera gärna ögonskugga över kajalen så sitter den ännu bättre. 

Skapa en intensiv blick 

Ett bra kajalpenna tips är att använda den för att få en intensivare blick. Det kan du göra genom att applicera en svart kajal på undre och övre vattenlinjen. Om det känns obehagligt att måla linje där så är ett bra tips att titta ner åt andra hållet från där du applicerar. En viktig sak att tänka på är att du som har små ögon, där kan en mörk kajal på nedre vattenlinjen göra att de ser ännu mindre ut. Är du äldre så kan det istället göra att du ser trött ut. Det är då bättre att tona ut den ner mot din nedre fransrad. Det ger då effekten av att ha större ögon.  

Bra effekter med kajalpenna 

Med en kajalpenna kan du även så att säga öppna upp ögonen så att det ser ut som om du är piggare än vad du är. Det kan du göra genom att applicera en ljus kajal på den nedre vattenlinjen. Effekten blir att ögonvitan upplevs större och därmed även att ögonen är större. Se till att använda en kajal som går i ton med din ögonvita så att det inte blir för stora kontraster dem emellan. Testa även att ha det på övre vattenlinjen om du vill. 

Med en kajal kan du även framhäva din ögonfärg på ett bra sätt. Det kan du göra genom att använda en kajal som har en kontrast mot den färg ögonen är på. Du kan då använda en så kallad motsatsfärg för att ha som komplementfärg som det heter. Har du till exempel gröna ögon så framhäver du det bra med lila eller rosa. Du som har bruna ögon kan använda blå kajal och du som har blåa ögon kan framhäva det med gul eller orange färg. Sen är svart kajal något som passar alla.  

Hitta rätt kajal för dig 

Här hos oss på GOSH hittar du ett stort utbud av kajalpennor så väl som annat smink. Du får fri frakt när du beställer över 349 kronor och det är snabb leverans. Det smink du hittar hos oss tillverkas i Danmark. Så är du på jakt efter bästa kajalpennan, kika då på vårt sortiment av just dessa.  

 

Populära kajalpenna