Hur använder man concealer? Lär dig allt i vår guide

Concealer är en populär produkt som finns i en mängd varianter, färger och konsistenser. Vad är concealer? Jo det är en produkt du kan använda för att dölja olika skavanker du upplever att du har i ditt ansikte. Den används bland annat för att täcka mörka ringar under ögonen, för att få bort rodnader eller för att korrigera olika pigmenteringar i huden. Men hur använder man concealer och vilken färg täcker vad? Vi reder ut det åt dig!

Fundera först på om du har behov av en concealer. Det beror det en hel del på vad du använder för andra produkter. Är det så att du har en täckande foundation, så kanske den döljer tillräckligt bra. Men vill du ha lättare sminkning kan det vara bra med en concealer. Bra att veta är att om du har en mörk hy så bör den appliceras före foundation och har du ljus hy bör den appliceras efter.

Välja rätt nyans av concealer

Concealer vilken färg täcker vad? Grejen är ju den att en concealer kan komma i olika färger eller nyanser. Du bör välja färg utifrån vad det är den ska användas till. Om du bara vill att den ska ge dig extra täckning, så satsa på en som matchar din hudton.

Du som vill ljusa upp vissa partier i ansiktet, du bör välja en som är en eller två nyanser ljusare än din foundation. Är det en finne eller andra pigmenteringar du vill dölja är det bra att använda en concealer med en specifik underton.

Olika undertoner neutraliserar olika problem:

  • Grön underton neutraliserar rödhet, så som finnar eller rodnader.
  • Orange/aprikos underton är bra mot blåtonad mörkhet. Som under ögonen eller om du har gråaktiga partier.
  • Gul underton är bra för att neutralisera lilatonade blodådror eller tunn hud kring ögon.
  • Rosa underton är bra mot gula pigmentfläckar.

Applicera och fixera

Att applicera din concealer är inte så svårt. Det bästa är att dutta ut den, inte smeta. Efter appliceringen är det även viktigt att fixera den och det gör du med ett bra fixeringspuder. Då lägger den sig inte i veck samt sitter kvar hela dagen.

Bra concealers hittar du här hos oss på GOSH. Du får dessutom fri frakt om du beställer över 249 kronor.

 

Concealers

Concealer
Concealer
Så lågt som 129,95 kr
CCC Sticks
CCC Sticks
Så lågt som 149,95 kr

Se mer